torsdag 26. september 2013

Nå kommer Akvarieboka for barn!

Pressemelding September 26 2013
Nå kommer Akvarieboka for barn!
Høsten er akvarietid, og mange barnefamilier skaffer seg i disse dager akvarium for å oppleve fisker på nært hold. Nå kommer en bok som har manglet -- Akvarieboka for barn. Den henvender seg direkte til barn, og er skrevet i et lett og engasjerende språk.
 -- Dette er boka jeg skulle ønske jeg selv hadde da jeg begynte med akvarier som gutt, sier forfatteren, Andreas Tjernshaugen. 
Akvarieboka for barn er full av overraskende opplysninger som at mange vanlige akvariefisker kan skifte farge. Den er illustrert med forfatterens egne fotografier av fiskene i alle slags situasjoner -- de spiser, småslåss, legger egg og vokser opp. Dessuten får du vite hvor fiskene lever i naturen, og du treffer noen norske fisker som ligner de tropiske akvariefiskene.
-- Jeg tror mange barn vil få enda mer glede av å ha akvarium i huset hvis de får vite mer om fiskene, sier Tjernshaugen. 
Boka inneholder også tipsene de voksne trenger for å hjelpe til med akvariet. Den konsentrerer seg om utstyr og fisker som passer for nybegynnere. 
Det er en spesiell begivenhet for akvarieinteresserte at det kommer en helnorsk akvariebok. Faktisk er det et halvt århundre siden sist det kom ut en akvariebok for et bredt publikum som ikke var oversatt. Dessuten har det altså manglet lesestoff om akvariefisker som er skrevet spesielt for barn.  
Boka gis ut på Tjern forlag, som Andreas Tjernshaugen startet selv. Han har hatt god hjelp underveis. En av Norges fremste akvarieeksperter, biologen og akvariekonsulenten Svein A. Fosså, har gått gjennom og kommentert manuskriptet og bildematerialet. Fosså har selv gitt ut en rekke akvariebøker på utenlandske forlag.
-- Det var viktig for meg å samarbeide med en en kunnskapsrik fagkonsulent og en profesjonell bokdesigner. Jeg er veldig stolt av resultatet, sier Tjernshaugen. 
------
Andreas Tjernshaugen
Akvarieboka for barn
96 sider
Innbundet
ISBN 978-82-999206-1-2
Tjern forlag 2013
Fagkonsulent: Svein A. Fosså
Design: Anne Vines
Distribusjon: Forlagssentralen
Trykk: 07 Media
Anmeldereksemplar sendes på forespørsel.
---
Kontakt:
Andreas Tjernshaugen
Mobil 481 18 219

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar